Porocell medencék


A Porocell-téglából készült medence előnyei:

Az Porocell medencék az egyszerű illesztési kialakításuknak köszönhetően alkalmasak a saját kezű építésre is, szükségtelenné válik a zsaluzás és szigetelés is.A rendszert alkotó téglák extrudált polisztirólból készülnek. Egyszerűen méretre vághatóak fűrésszel, vagy akár késsel is.Minden beépítendő medenceelem, mint a szkimmer, befúvó, világítótestek, ellenáramoltató készülék, könnyen és precízen beépíthetőek. Egy vasbeton alapon helyezzük el a rendszert alkotó téglákat amiket betonacéllal erősítünk és mixer betonnal feltöltünk. A medencefalon és az alapon egy geotextilia réteget helyezünk el. A medenceperemen egy műanyagprofil rögzítünk, amely a medencefólia könnyű felhelyezését teszi lehetővé.

Egy vasbeton alapon helyezzük el a rendszert alkotó téglákat amiket betonacéllal erősítünk és mixer betonnal feltöltünk. A medencefalon és az alapon egy geotextilia réteget helyezünk el. Amennyiben előregyártott fóliával béleljük a medencét a medenceperemen akkor egy műanyagporfilt rögzítünk, amely a medencefólia könnyű felhelyezését teszi lehetővé.

HőszigetelésA hő, közel 80%-a a vízfelületen keresztül távozik. Ennek ellenére nagyon ajánlott a medence falait is szigetelni. Az Porocell téglák segítségével gyorsabb melegszik fel medencénkben a víz, ezáltal a fürdőszezon hamarabb kezdődhet, és hosszabb a nyár végi szezon is. A Porocell medencék a természetes napenergiát a medence felfűtésére hasznosítják. Egy medencefedéssel kiegészítve a Porocell medencét, jelentősen meghosszabbítható a fürdő szezon. Energiatakarékos hőszivattyúval bővítve a rendszert, a fürdőzés élményét messze hosszabban élvezheti, mint más típusú medencében.

Rugalmas medencefalakA fal ezen tulajdonsága a hőmérsékleti változásoktól is függ , mint pl. feszülések, vagy fagyhatások, amelyek a medence falát és a bélésfóliát is megrongálhatják. Az Porocell rendszer ezzel szemben ezt megakadályoz, a feszültségeket elnyelik.Formálás és méretezésAz Archensee Porocell elemei nagyon könnyen megmunkálhatóak. Nagytömörségű polisztirólból állnak és fűrésszel, vagy késsel akár 0,25m-es darabokra vágható. Minden beépíthető medenceelem, mint a szkimmer, befolyó, világítótestek, ellenáramoltató készülék, könnyen és precízen beépíthetőek.

POROCELL BIGBLOCK - Medence építés egyszerűen, gyorsan hőszigetelő falazóelemmel


porocell.pdf