AquaSkill Uszodatechnika ahol a minőség alapkövetelmény

Medence kivitelezés, medence építés, medence fóliázás...

Medence világítás

 

Medence világítás

Miért érdemes a használata? Szükség van rá?
Medence világítás-minden amit tudnod kell róla!

Sok érv szól a medence világítás mellett de nagyrészt szubjektív megítélésen múlik az egész. 

Miért van szükség rá kültéri medencénkben? 

 Egyrészt medence világítással nagymértékben meghosszabíthatjuk medencénk üzemidejét, mivel este kedvünkre fürödhetünk a vízben.

Gondoljunk csak bele..egy szép nyári, csendes estén milyen jó amikor munka után még tudunk egy kicsit úszni medencénkben és kikapcsolni a város zajától..

Másrészt akár biztonsági tényezőként is tekinthetünk rá. Hogy miért?
Azért, mert pontosan tudjuk, hogy milyen nehéz a gyerekeket elcsalni a medencétől és más fajta elfoglaltságot találni számukra.
Így, ha még be is adjuk derekunkat a fürdőzésre, a világítás lehetővé teszi, hogy távolabbról is ellenőrizhetjük biztonságukat.

Mennyi világításra van szükség és hogy zajlik a telepítésük? 

A darabszámot tekintve természetesen a medence mérete a mérvadó. Kisebb medencék esetén elegendő 1db LED lámpa szerelése, míg a nagyobb méretűeknél viszont már ajánlott a 2 darab. Ha világításban gondolkozunk akkor mindenképp LED lámpa mellett voksoljunk, hiszen sokkal szebb, tartósabb és praktikusabb a halogénnel szemben.

A medencevilágítás bekötése a medencetelepítéssel egy időben javasolt. 
Megoldható utólagosan is de sok utómunkával járna és a tökéletes végeredmény sem garantált.

A világításokat mindig a medencetest gépészet felőli rövid oldalához szerelik.

Mennyibe kerül? Élettartam? 

 Az ára az a világítás teljesítményétől függ. Teljesítménye akkor válik fontossá, amikor nagyobb medencéről beszélünk és szeretnénk, ha a megfelelő fényt biztosítanák.

Mivel LED izzókról beszélünk, így az élettartamuk magas. Cserére  általában évek múltán kerül sor. Átlagosan 50.000 órát bírnak. 
Az izzók cseréje is pofon egyszerű, hiszen maga az egységet nem szükséges cserélni, csak az izzót. Így egy kis tételű befektetés.

Biztonságos-e a medence víz alatt? 

Természetesen igen! 
A víz alatti elektronikai berendezések teljes mértékben biztonságosak, több nemzetközi szabvány vonatkozik rá. Minden esetben tartozik hozzá biztosíték is arra az estre, ha meghibásodás történne, akkor a probléma előtt áramtalanítja magát a rendszer. A helyesen szerelt világítás kockázatmentes, ezért mindenképp bízzuk szakemberre!! 

A medence világításnak nem csak esztétikai funkciója van de segíti kikapcsolódásunkat és a kertünket is feldobhatja este a kültéri medencénk.  

vissza