AquaSkill Uszodatechnika ahol a minőség alapkövetelmény

Medence kivitelezés, medence építés, medence fóliázás...

Medence fűtés

A kültéri medencék már 20 °C fok körül használhatóak. Azonban ezt a hőfokot csak az első nyári napsütötte hetekben érné el magától a medencénk. Mikor hűvösebb az időjárás a felfűtés elég költséges, sokan csak szolár takarót használnak. Ezért a fűrdő szezon csak két-három hónapra korlátozódik.

A medence fűtés legmodernebb módja az elektromos hőszivattyú használata.

Medence fűtés hőszivattyúval.

A medence hőveszteségét nagyrészt a felületi párolgáson keresztül veszíti. Ezért javasolt azt használaton kívűl mindíg takaróval fedni. Ettől eltekintve rá kell segíteni a víz fűtésére, ilyenkor kell hőszivattyút használnunk. A medence hőszivattyú a napsütéstől függetlenül biztosítja a medencénk kellemes hőfokát.

Az egyszerüen telepíthető levegő-víz hőszivattyús fűtés a levegő hőtartalmát veszi igénybe, tehát +10°C felett hatékonyak igazán. Egységnyi villamos energia felhasználásával akár 5-8 egységnyi hőenergiát is képesek előállítani. Ez az érték az úgynevezett jósági fok vagy COP. 

Ezért a hőszivattyús fűtés az induló nagyobb bekerülési költséget nem számítva az üzemeltetési költségek tekintetében a legkedvezőbb. Függetlenül működik a levegő hőmérsékletétől. Hátránya viszont a viszonylag nagyobb összegű beruházási költség. Minél melegebb az idő, annál hatékonyabb, és csak lassan melegíti fel a víztömeget. Emiatt a vásárlás előtt mindenképp ellenőrizd a berendezés teljesítményét, vesd össze a medencéd méreteivel.