AquaSkill Uszodatechnika ahol a minőség alapkövetelmény

Medence kivitelezés, medence építés, medence fóliázás...

Medence elhelyezkedése a kertben

 

Medence elhelyezkedése a kertben

Vajon hova érdemes telepíteni medencénket?
Nem árt néhány szempontot figyelembe venni telepítés előtt!

Napsütéses vagy árnyékos oldalt válasszunk? 

Az esetek nagy részében a napsütéses területet szoktuk javasolni, hiszen ha a medencevíz teljes felületét éri a nap, akkor ugye a víz hőmérséklete is kellemesebb lesz. 
Ha mégis az árnyékos területre szavazunk, akkor bizony számolnunk kell azzal is, hogy nehezen fog melegedni a víz, így valószínű, hogy minél előbb be kell szereznünk valamilyen medencefűtést.
 
Zöld környezet közvetlenül a medence közelében: 

Sokunknak nagy álma, hogy a kertünkbe kilépve gyönyörű zöld övezet vegyen minket körül. Ám sajnos ez a medencénk körül nem ígérkezik a leghasznosabbnak. Nézzük is, hogy miért:

  • A fák lombjai/ágai árnyékot vetnek medencénkre
  • Szennyezik a vizet, így sokkal gyakrabban kell tisztítani a medencét
  • Takarófóliákban is kárt tehet a lehulló fatörmelék

A medence mellett levő virágok sokkal kisebb gondot jelentenek, bár érdemes víztűrő növényzetet választani a párás levegő és a kicsobbanó víz miatt.

Könnyű megközelítés: 

Érdemes a medencét olyan helyre tervezni, ahol a telepítés könnyedén elvégezhető, a munka pedig nem zavaró.

Könnyű beláthatóság a lakásból előny főként akkor, ha kisgyerekek is játszanak a medence partján, hiszen így rájuk láthatunk, ha gond adódna. Fontos, hogy a gyerekeket soha ne hagyjuk felnőtt őrizet nélkül a medence partján! 

A fenti pontok betartása esetén a telepítés és a későbbi használat, valamint a tisztán tartási munkálatok egyszerűbbek lehetnek, ugyanakkor ezek csak íratlan szabályok. A lényeg, hogy a családnak megfelelő privát kikapcsolódást biztosítson a medence!

vissza